nieuw in de Bijlmer?

Welkom in de wijk.
Kom ontdekken wat allen die hier al langer wonen weten: dit is en was -alle negatieve berichten ten spijt- een fijne wijk om te leven. Maar wel anders dan u gewend was.
Zo'n divers samengestelde bevolking vind je namelijk nergens anders.
Dat heeft ook consequenties voor het winkelaanbod.

MIST U ZO'N FijN, SFEERVOL WINKELTJE MET HOUTEN STELLINGEN UIT (NEP) OUDE APPELKISTEN, RETRO INDUSTRIELE VERLICHTING,
SCHOOLBORDJES ALS PRijSKAARTJE,
WIERROOKGEUR EN NEW-AGE-MUZAK?
MET PRODUCTEN, WAARVAN DE FAMILIEFOTO EN DE BESCHRijVING VAN DE GOEDE INTENTIES VAN DE PRODUCENT BijNA BELAnGRijKER ZijN DAN HET SPUL ZELF?
DIT ALLES OM LEGE LUCHT, DE VRijWEL LEGE SCHAPPEN, ZOVEEL MOGELijK TE VULLEN?

Forget all about that !

Zo'n winkel houdt het in deze wijk niet lang vol.

Wij wel.
Omoe heeft op- en neergang van winkelcentra, afbraak en nieuwbouw overleefd.
afhaalcounter met Chinese ballons Met traditionele stellingen en schappen.
Met wierrook die in de verpakking blijft. Met geroezemoes van veel stemmen, mensen die met elkaar praten ipv muziek die de stilte moet vullen.
Maar ook met tussen allerlei gewone dingen díe zaken, die je in een trendy speciaalzaakje verwacht. Die wierrook bijvoorbeeld, maar ook handgemaakte toiletzeep uit Nigeria, Surinaamse biologische (kruiden-)theesoorten die u nergens anders vindt.
En door de wat traditionelere inrichting, de mix met andere zaken, kunnen we die voor een beduidend leukere prijs aanbieden. Trendy sfeer is duur.
Strikt biologisch zijn we niet. Strikt halal of kosher zijn we ook niet in ons aanbod. Maar er is nu al genoeg tussen; omdat de vraag toeneemt, wordt dat steeds meer geproduceerd en vindt u het in onze schappen terug.
Wel hebben we zaken, die u in andere winkels, elders nauwelijks vindt: zoals vruchtenfrisdrankjes en -siropen van kleinere Amsterdamse, Thaise, Chinese en Surinaamse producenten; kousenband ipv sperciebonen, Surinaams zoutvlees voor bijv. de meest authentieke pindasoep.
Langzamerhand verandert natuurlijk ook ons smoel. Minder stapelplaats, meer sfeer. Zoals die bij een hedendaagse toko past.
Kom dus maar eens rondsnuffelen.