Bij Toko Kai Hing voeren we een uitgebreid assortiment persoonlijke verzorging voor haar en huid.
Afgestemd op de wensen van onze klanten.
Shampoo, haarverzorging, crèmes voor gezicht, hand en body.

Een belangrijk deel van het assortiment bestaat uit toiletzeep. Heel gewone van bekende merken.
Maar ook, waar we juist dat extra kunnen bieden, allemaal op natuurlijke basis.

Olijfzeep en -shampoo
Dat olijfolie goed is voor haar en huid is al eeuwenlang bekend. We voeren dan ook uit Turkije shampoo met olijvenextract en Marseille-zeep.
Of met deze vorm van Marseillezeep kragen en manchetten net zo schoon worden als met zo'n blokje traditionele uit de Provence durven we niet te zeggen.
Voor het even traditionele gebruik voor huid en haar wel:
de onze is nóg zachter en romiger door de glycerine-basis. In een handzaam toiletzeepformaat. Een prettige geur. En -niet onbelangrijk op je wastafel- hij ziet er ook aantrekkelijk uit.
Sandelhoutzeep
Een zeep met een zeer karakteristieke geur. Fris en kruidig, die door zowel vrouwen als mannen kan worden gewaardeerd. Een mild reinigende werking.

onze collectie bijzondere toiletzeep

Zwarte zeep
De enige soort zeep waarvoor geen loog hoeft te worden gebruikt.
Dat maakt hem natuurlijk bijzonder huidvriendelijk. De kleur komt van gebrande kokosdop, waarmee de zeep ook een perfect reinigende werking heeft.
We voeren een aantal verschillende. Verschillende olieën als basis. Verschillende toevoegingen, andere geuren.
Zwarte zeep wordt vaak gemengd met Shea boter / Karité boter. Dat is precies hetzelfde, maar het Engels heeft de klank overgenomen uit het Bambara, het Frans en het Duits uit het Wolof.
In het Nederlands heet de boom letterlijk vertaald boterboom. Tja, wordt het dan boterboomboter of boomboter? Lastig, dus worden in de praktijk de Engelse en Franse benamingen gebruikt.
Hoe dan ook vertelt de vertaling wat je kunt verwachten: een boterzacht zeepschuim.
Daar kan geen crèmezeep van de chemische industrie tegenop.

Waarschuwing: Eenmalig gebruik van deze handgemaakte zeep is al zeer verslavend!
Gelukkig bieden we ze voor zeer concurrerende prijzen aan.
desinfecterende zeep
Citruszeep heeft van zichzelf een licht desinfecterende werking, zeep van Neem (een Indiaas blad) iets sterker; allebei op natuurlijke basis, allebei met een eigen, karakteristieke en frisse geur. Allebei voldoende ontsmettend voor optimale hygiëne.

Er is ook zeep waaraan chemische desinfecterende middelen zijn toegevoegd. Daar wordt de laatste tijd veel voor gewaarschuwd: onnodig gebruik veroorzaakt resistente bacteriën, terwijl je eigen weerstand vermindert. Zorgvuldig mee omgaan dus, maar wel altijd een stukje in huis. Bij vieze schaafwonden bijvoorbeeld, of bij kleine snijwondjes. We voeren altijd wel een aantal soorten obv. verschillende ontsmettingsmiddelen.
En verder ...
Zeep met amandelolie (zacht), met Habba Sawda ofwel nigella-zaad (extra reinigend, bijzonder huidvriendelijk), met papaya (fruitig). Maar ook hypo-allergene zeep.